I denne hundrede og fire og tyvende arkivhistorie af Kristian Bertel ser vi på tiggere og tiggeriet i byen Mumbai i Maharashtra Indien. Læs baggrundshistorien om dette arkivfoto af fotografen.
I Indien vil du før eller senere blive konfronteret med tiggeri fra mennesker. Alle turister og rejsende skal finde deres egen måde at håndtere dette på, og det er et vanskeligt emne at have med at gøre, da tiggeri er vokset betydeligt i Indien, hvor det anslås at en halv million mennesker er tiggere i Indien.
I Indien vil du før eller senere blive konfronteret med tiggeri fra mennesker. Alle turister og rejsende skal finde deres egen måde at håndtere dette på, og det er et vanskeligt emne at have med at gøre, da tiggeri er vokset betydeligt i Indien, hvor det anslås at en halv million mennesker er tiggere i Indien.

Tiggere i Indien

I det øjeblik du stopper din bil i det trafikrøde lys, vil du ofte se en beskidt udseende kvinde med et barn i armen løbe til dig eller en lille dreng med løbende næse, der slår på din bilrude eller en handicappet gammel mand, der beder om almisser. Dette er et almindeligt syn i Indien. Du finder mange af disse mennesker på jernbanestationer, metrostationer, turiststeder, i templer og i mange områder, hvor der er et regelmæssigt publikum. Til tider, af ren medlidenhed eller af frygt for at blive forbandet af Gud eller af irritation, har vi en tendens til at give dem nogle mønter eller penge og skubbe dem væk. I denne arkivhistorie kan du læse mere om årsagerne til gadetiggeri i Indien.


Hvad er tiggeri?

Tiggeri er den praksis at bede andre at give noget til livets ophold, ofte penge, med ingen eller kun lille forventning om at skulle give noget tilbage. Tiggere findes ofte på offentlige steder såsom transportveje, byparker og markeder.


Tiggeri i Indien af fattigdomsårsager
Tiggeri er et af de mest alvorlige sociale problemer i Indien. På trods af sin hurtige økonomiske vækst er Indien et fattigdomsdrevet land, hvilket også fører til vækst af tiggere i landet. De fleste af dem kommer fra Bangladesh, og nogle af dem er fra Indien. Der er få tiggere i landet, der faktisk er de rigtige, der tigger, fordi de er handicappede, på grund af deres manglende evne til at arbejde, eller fordi de er gamle eller blinde, eller fordi de virkelig har brug for penge til grundlæggende behov. Der er mange andre, der lever langt under fattigdomsgrænsen og vælger at tigge for at tjene til deres levebrød. I nogle tilfælde finder vi, at hele familien er involveret i tiggeri. Familiemedlemmerne fortsætter med at vokse med ægteskab og fødsler, og hver af dem begynder at tigge på gader eller templer. Børn af tigge familier går ikke i skole, men tigger kun. De skal tigge, fordi deres families indkomst ikke er nok til at brødføde hele familien og her er fattigdom en stor grund til en sådan situation. Men på samme tid er tiggeri ikke løsningen på en sådan situation.

Tiggeri i Indien som en fidus
Men fattigdom er kun en side af historien. Fattigdom er reel i Indien, men ikke tiggeri. Tiggeri i Indien er blevet en stor indkomstkilde i landet, hvor det for mange mennesker er blevet en indtægtskilde ligesom ethvert andet erhverv. De går derfor ud for at tjene penge, ikke ved at arbejde, men ved at tigge. Faktisk er der tiggere i byer som Delhi, Noida, Gurgaon, Mumbai, Calcutta og så videre. Disse mennesker har deres egne ledere og hver leder tildeler et bestemt område til en gruppe tiggere og dagens indtjening deles mellem dem. Disse tiggere er så involverede i tiggeri, at de ikke ønsker at arbejde andetsteds. Det er underligt, men sandt, at nogle af disse tiggere tjener i tusinder af 'Lakhs', meget mere end en normal middelklassearbejder. Det er meget vanskeligt at finde ud af, hvem der er en rigtig tigger, og hvem der ikke er, fordi udseendet er meget vildledende. Selv børnene med deres beskidte ansigter og med bønfaldende udseende er ordentligt uddannet til at tigge og se ægte ud. Nogle gange smelter vores hjerte, når vi ser en ung kvinde, der holder sin lille baby, der tigger på gaden. I de fleste tilfælde findes babyen sovende. Dette er en fidus og mange undersøgelser har afsløret, at babyer lejes for at give tiggeri troværdighed. Nogle gange bedøves babyer hele dagen, så de ser syge ud, og de kan let bæres fra et område til et andet af de unge tiggende kvinder.
"Tiggerne trænes i at blive meget vedholdende, mens de tigger om, at du er forpligtet til at give dem penge. Dette gælder især overfor udlændinge, når de ikke ved, hvordan de skal reagere i sådanne situationer og i sidste ende giver penge til tiggerne"
Håndtering af tiggere i Indien
Som fotograf og rejsende i Indien er det svært at ignorere de tiggende forhold i Indien. Familier med børn bliver delvist misbrugt af organiserede grupper og skal give alle pengene om aftenen. Tiggerne, der især er på turiststeder kræver penge af dig og vil ofte røre dig, så ved at sige et klart "- Nej", hvor du efterfølgende går væk fra dem vil hjælpe dig. Men der er også tiggerne, der sidder i vejkanten eller går rundt. Fotografen giver altid nogle penge, da han synes, at det er deprimerende at se de mennesker i nød og samtidig vide, at vi kan rejse verden rundt med vores penge. Det er vigtigt for os at give noget tilbage til folk her. Men bare til de mennesker, der virkelig har brug for det og ikke nogen organisation. Hvis man er usikker på, om man skal give penge eller ej, hjælper det med at observere, om inderne også giver inderne penge. En rejse gennem Indien kan være udfordrende og undertiden udmattende. Men på samme tid er landet, kulturen og dets mennesker utroligt inspirerende, og vi kan lære så meget af dem. Vær 100 procent engageret i alt i Indien, vær åben, vær respektfuld, men vær ikke bange.

Hvad skal vi gøre med tiggere
Regeringen, forskellige organisationer og aktivister hævder, at der er truffet mange foranstaltninger for at afskaffe tiggeri, og det har været vellykket til en vis grad. Men tendensen til tiggeri fortsætter stadig. Men inderne skal også selv bebrejdes, da de er meget ortodokse, gudfrygtige og har en religiøs sindstilstand. Dette tvinger dem til at gøre velgørenhed. Og en nem måde er at besøge et nærliggende tempel og give tiggerne der almisser. Men som borgere i Indien er det deres moralske ansvar at stoppe dette tiggeri, og den bedste måde er at stoppe med at give almisser. "- Mit fotografi her til denne historie viser ikke decideret en tigger, men er med til at illusterere tiggeri. Det ser ud til, at vi er meget hjerteløse i ikke at give penge til et lille barn, der tigger på gaden, men dette er et skridt, vi kan tage for at forhindre tiggeri. Hvis flere mennesker ikke giver en eneste krone til enhver tigger, uanset deres behov, er fotografen sikker på, at tiggeri derefter vil forsvinde i landet. I mellemtiden, så skal man lade regeringen fortsætte med sine løsninger for fattigdomsbekæmpelse og gøre Indien til et bedre sted at bo i", siger fotografen.

Tiggeri, et voksende problem i Indien
Tiggeri er opfordring til penge eller mad, især på gaden, og denne opfordring er en anmodning om noget, normalt penge. Hvis du køber et smukt nyt hus, kan du forvente et telefonopkald fra den lokale velgørenhedsorganisation med en anmodning om en donation. Der er et tæt forhold mellem tiggeri og hjemløshed, og det anslås, at over firs procent af tiggerne er hjemløse. Folk der tigger, er blandt de mest sårbare i samfundet, ofte fanget i fattigdom og afsavn, og det betragtes som en risikabel og nedværdigende aktivitet. Tiggeri er synligt på gaderne i mange indiske byer, og det meste af offentligheden rapporterer at se nogen tigge på et offentligt sted mindst en gang om ugen. Forskning fandt ud af, at tiggeri var overvældende drevet af behov snarere end grådighed, selvom den tilsyneladende stigende forekomst af tiggeri er kombineret med en stigende opfattelse af, at tiggere, snarere end at være hjemløse og sultne, bruger de penge, de modtager til at støtte deres afhængighed.
"Mange mennesker begynder at tigge, fordi der længe har været et stærkt forhold mellem tiggeri, misbrug og dårlig fysisk og mental sundhed. Tiggere har generelt oplevet en forstyrrende familiebaggrund, misbrug, udstødelse fra arbejdsmarkedet og institutionalisering og har ofte en mangel på selvtillid. Mange tiggere i Indien har på et tidspunkt fundet sig selv ofre for vold og chikane fra offentligheden"
Kontroverser om tiggeri i Indien
Som fotograf og rejsende i Indien er det svært at ignorere tiggeriet i Indien. Tiggeri blev gjort til en lovovertrædelse i Indien som en del af regeringens bestræbelse på at tackle antisocial adfærd, og regeringen hævdede, at ændringen ville hjælpe med at tackle den antisociale adfærd hos nogle aggressive tiggere, som kan skræmme offentligheden. Det ville også, sagde de, tillade politiet at identificere gentagne lovovertrædere og gøre det lettere for dem at håndtere tiggere. Men bevægelsen blev stærkt kritiseret af borgerrettighedsgrupper og organisationer, der beskæftiger sig med hjemløse.

Læs også:  Gadebørn i Indien
Læs også:  Gadebørn i Indien

Flere arkivhistorier

Indien er et land fuld af historier. På hver gade, på hvert hjørne og mange steder i Indien suser livet sig forbi, og som fotograf kan der være millioner af historier, der kan fortælles. I arkivhistorien ovenfor havde du forhåbentlig en indsigt i historien bag billedet af en mand i Mumbai. På denne hjemmeside af Kristian Bertel | Photography kan du finde adskillige rejsebilleder fra fotografen. Historier og øjeblikke, der fortæller rejsehistorierne om, hvordan fotografen fangede den specifikke scene, som du ser på billedet. Fotografens billeder har en historie bag sig, billeder som alle er taget i hele Indien gennem hans fotorejser. Arkivhistorierne dykker ned i Kristians personlige arkiv for at afsløre aldrig før sete billeder, herunder portrætter og landskaber, smukt producerede snapshots fra forskellige rejseopgaver. Arkivet er hidtil organiseret i fotohistorier, denne inkluderet, hver bragt til live med fortællende tekst og fotos i fuld farve. Sammen fortæller disse fascinerende historier en historie om livet i Indien. Indien, moderlandet for mange mennesker rundt om i verden, et land med uforglemmelige rejsemomenter. Arkivet tager beskueren med på en spektakulær visuel rejse gennem nogle af de mest fantastiske fotografier, der findes i fotografens arkivsamling. Fotografen tog billederne for at afspejle de mange variationer om det universelle tema om skønhed og hverdag i Indien. Ved at vise disse baggrundshistorier kan fotografens arbejde i høj grad øge forståelsen af fotografierne.